27 Aralık 2007 Perşembe

Meladine Tedavisi

Meladine ABD ve AB de binlerce hastanın sarı, beyaz, gri ve lazer sonrası artık kalan vellus tüylerin tedavisinde güvenli ve etkileyici bir seçenek sağlamıştır. Aşağıda Meladine tedavisinin başarısı için birkaç önemli noktaya değinilmektedir.
Hasta Uyumu
Meladine tedavisinin etkili olması için öncelikle doğru ve sürekli kullanım önemlidir. Eğer hasta belirtilen şekilde tedaviye tam olarak uymazsa kıl köklerinde lazerin hedef alacağı yeterlilikte Melanin deposunu sağlayamayacaktır. Hasta önerilen tedaviye bağlı kaldığında başarı şansı artacaktır. Önerilerin üzerinde ek kullanımlar daha büyük bir melanin deposu oluşumu sağlanacaktır.

Lazer Tedavisi
Meladine ile uygun lazer tedavisi daha önce tedavi edilmiş kıllara yeterli enerji dozunun verilmesi ile başlar. Bu net görünse de şunu anlamak önemlidir, yüzeydeki kılın şekli ve rengi ne olursa olsun Meladine ile tedavi edilmiş kıl lazere düz açık kahverengi kıl gibi reaksiyon verecektir. Bu yüzden enerji ayarları buna göre planlanmalıdır.

Gerçekçi Beklentiler
Kullanılmaya başladığından beri Meladine binlerce kişiye istedikleri epilasyon sonuçlarını elde etmekte yardımcı olmaktadır. Ancak yüksek başarı oranına rağmen Meladine’ in herkeste aynı şekilde çalışacağına dair hiçbir garantisi olmadığını anlamak önemlidir. Diğer bir çok topikal uygulama ve estetik prosedürlerde olduğu gibi üretici, doktor ve hastanın kontrolü dışında değişkenler görülmektedir. Hasta uyumu ve uygun lazer kullanımı haricinde hormonal, vücut biokimyasal değişiklikleri, yaş, kilo alımı, ve tıbbi durumlar gibi nedenlere bağlı olarak tedavi sonucunda değişiklikler olabilmektedir.

Lazerler ve Meladine
Meladine kıl köklerindeki melanini hedef almak üzere tasarlanmış Lazer ve IPL cihazları ile birlikte çalışma potensiyeli sağlar. Ancak bir lazerin daha önce Meladine ile tedavi edilmiş bir tüyü efektif olarak hedefleme kapasitesi kullanılan lazer cihazının özelliğine göre değişmektedir.
Meladine programa uyularak birkaç hafta kullandığında histolojik (mikroskopik) incelemelerde kıl kökünün açık kahverengi düz yapılı kıla eşdeğer şekilde renklendiğini göstermektedir. Ciltteki tüylerde herhangi bir renk değişimi olmamasına rağmen kökler pigmentedir ve lazere açık kahverengi kıl gibi reaksiyon gösterir. Ve cilt üzerine tüyler dalgalı olsa dahi lazere düz yapıda tüy gibi reaksiyon verecektir.
Bu yüzden Meladine ile Lazer tedavisinin etkinliğinde alt çizgi şöyledir: Eğer lazer tipik olarak hafif-orta dalgalı-düz kahverengi kılda başarılı ise aynı kurulumlarla uyumlu Meladine kullanan hastalarda da başarı sağlayacaktır.
Hatırlanmalıdır ki hastadan hastaya ve lazerden lazere özellikler değişim göstereceği için Meladine ile tedavide net bir kurulum şeması vermek mümkün değildir, bu lazer kullanıcısının tecrübesine bırakılmaktadır.