31 Aralık 2007 Pazartesi

Lazer epilasyonun kalıcı sonuçlar vermekte midir?

Evet. Lazer epilasyon ile kökleri tahrip olan kıllar tekrar çıkmamaktadır. Amerikan FDA nın da onayladığı bu durum uzun süreli klinik lazer epilasyon çalışmaları sonucunda bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Tek bir seans lazer epilasyon ile tüylerden kurtulmak mümkün müdür

Hayır, mümkün değildir çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında aynı büyüme devresinde değildir. Uygulama anında olgun fazda (anogen) olan kılların kökleri etkilenir. İstirahatte (katogen) ve gerileme (telogen) fazlardaki kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için ek lazer epilasyon seanslarınınuygulanması gerekir. Kılların renklerinde ve büyüme devrelerinde olan değişikliklerden ötürü lazer epilasyon seansı sayısı kişiye göre hatta aynı kişide vücudun farklı bölgelerine göre değişir.

Lazer epilasyon tedavisi sonrasında cildimizde bir farklı görüntü ortaya çıkarmı?

Lazer epilasyon sonrasında bazen 5 - 10 dakika bazen ise
yarım saat kadar süren kızarıklık olabilir. Bu geçicidir. Lazer epilasyonda soğutma sistemi olmayan eski model lazer epilasyon cihazlarında ise ışığın cildin üst tabakası olan epidermisteki melanin pigmentleri tarafından tutulmasından dolayı ciltte yanık ve sonrasında leke izi kalma ihtimali her zaman mevcuttur.
Soğutma sistemli lazerde cildin ısınmasına fırsat verilmediğinden lazer epilasyonda yanık riski çok daha azalmaktadır. Aleksandrite tipi lazerler epilasyon cihazları ile kalıcı yanık izi kalması çok nadir ve kullanım hatasına bağlı bir komplikasyondur.

Tedavi sırasında ağrı hissedilir mi?

Hayır, yeni teknoloji lazer epilasyon cihazları ile çok fazla bir acı hissetmezsiniz, sadece bir lastik çarpması gibi acı hissedebilirsiniz.

Lazer epilasyon kimler için uygundur?

12 yaşını tamamlamış, koyu renkli tüyleri olan herkese lazer epilasyon uygulanabilir. Tüyler açık renkli yani pigmenti az ise lazer ışığını emmeyeceği için lazer epilasyondan etkilenmez.Lazer epilasyon hangi bölgeler için uygundur?
Gözleri özel gözlüklerle korumak şartı ile göz kapakları hariç tüm vücut bölgelerindeki tüylere lazer epilasyon uygulanabilir. Her seansın süresi ne kadardır?Bu süre lazer epilasyonda kullanılan cihazların özelliklerine göre değişmekle beraber çok hızlı çalışma özelliklerine sahip cihazlarla yüz 5 - 6 dakikada, bıyık 1 - 2 dakikada, bacaklar 1 saatlik sürede yapılabilir

Lazer epilasyon uygulanmaması gereken hastalar

Gri ve beyaz saçlı hastalar, güneşlenmiş hastalar, yakın dönemde başka türden lazer tedavisi görenler, hiperpigmentasyon ve hipopigmentasyon eğilimi olanlar , Tetracycline veya retinoidler gibi ışığa karşı hassaslaştıran ilaçlar alanlar olarak sıralanabilir. Bu ilaçların lazer epilasyon tedavisinden üç veya dört hafta önceden kesilmesi gerekir.Ayrıca, V ve VI cilt tipindeki hastalar ve Herpes hikayesi olanlarda lazer epilasyon uygulanmamalıdır. Laser epilasyon şu andaki bilgilerimize göre genel olarak güvenli bir yöntemdir. Devam...
Long Pulsed Alexandrite Lazer (755 nm):Alexandrite lazer de Ruby lazer gibi kısa dalga boylu dolayısıyla melanine duyarlılığı fazla olan bir lazer tipidir. İdeal cilt tipi acık ten koyu renk kıldır. Esmer tenlerde kullanımı kısıtlıdır, bu cilt profilinde yan etki riski ruby lazerden daha az olmakla birlikte yine de alexandrite lazerin koyu tenlilerde kullanımı önerilmemektedir.
Long Pulsed Alexandrite Lazer (755 nm):Alexandrite lazer de Ruby lazer gibi kısa dalga boylu dolayısıyla melanine duyarlılığı fazla olan bir lazer tipidir. İdeal cilt tipi acık ten koyu renk kıldır. Esmer tenlerde kullanımı kısıtlıdır, bu cilt profilinde yan etki riski ruby lazerden daha az olmakla birlikte yine de alexandrite lazerin koyu tenlilerde kullanımı önerilmemektedir.

Nd: Yag Lazer (1320 nm) :İki formu vardır Long pulsed ve Q-switched ,Yara izleri, akne izleri, kırışıklarda ve damar lezyonlarında kullanılabilen. Daha koyu renkli ciltlerde epilasyon amacı ile de kullanılan bu lazer de deriye lazer enerjisini gönderirken en dış tabakayı koruyan özel soğutucu ünitesi mevcuttur, deride kollagen miktarını ve dolaşımı arttırarak derinin genç görünüm almasını sağlayan yüz gençleştirici tedaviler arasında yer almaktadır. Bu lazer sisteminin melanine hassasiyeti çok azdır,

Q-switched Nd: YAG Lazer :Ağrısız hızlı ve yan etkisi olmayan koyu tenli kişilerde epilasyon ve cilt lekelerinin ve dövme mürekkebinin temizlenmesi amacı ile kullanılır.

Diode Lazer :(800 nm) Yeni bir teknoloji olması dolayısıyla henüz yeterli yayın yoktur. Diode lazer uygulamalarında, bu dalga boyunun melanine bağlanma kapasitesinin daha az olması nedeniyle derinin üst tabakalarını rahatlıkla geçip kıl köküne daha kolay ulaşarak sadece kıl gövdesini değil kıl kökünü de tahrip ettiği düşünülmekte. Bu lazerle tip 3 (buğday ten) ve daha koyu tenlilerde kalıcı epilasyon sağlama şansı daha yüksektir. Hipopigmentasyon( beyaz beneklenme) ve hiperpigmentasyon( koyu beneklenme),yanık, su toplama gibi yan etkiler daha az olarak görülebilmektedir

Ruby Lazer : Q-Switched, Normal ve long pulsed formları vardır.Normal ve long pulsed olanları epilasyonda kullanılır.Ruby lazerde kullanılan lazer enerjisi kısa dalgaboylu olduğundan melanine yüksek bağlanma özelliği gösterir bu nedenle esmer ve koyu tenlilerde etkinliği zayıf, yan etkileri fazladır.Long Pulsed model etkinlik ve yan etkiler açısından daha güvenli bir model olduğundan kullanılması önerilen modeldir. Kıl folikülleri tamamen yok olmaz, ancak daha kısa zayıf ve acık renkli kıl üretirler

Q-switched Ruby Lazer 694 nm Derideki pigment ve melanin dokusunda yoğunlaşan bir lazer olduğu için özellikle dövme çıkartmak için kullanılabilir.Bunun dışında solar lentigolar bununla tedavi edilebilir.

Intense Pulsed Light (IPL) Gerçek bir lazer değildir. Birçok dalga boyu birden yayılır. Filtre kullanılarak istenen dalga boyuna ayarlanır (600-1100nm).Yanlızca pigmente ,damarsal lezyonlarda ve epilasyonda kullanılır. Bu sistem daha çok facial rejuvenation (yüz gençleştirme) sistemi olarak kullanılmaktadır. Derideki bazı lekelerin tedavisinde de kullanılmaktadır. Tedavi sonrası, lekeler 10-14 günde kaybolur. Lezyonlar diğer lazerlere oranla on kat daha hızlı tedavi edilir Epilasyon için tüm deri ve kıl tiplerinde kullanılabildiği söylenmekle birlikte de kullanımı fazla ayrıntılı ve zor olan bu lazer açık renk ciltler dışında deride sık olarak hassasiyet ve yanıklara neden olabilmektedir.

Lazer peeling, resurfacing (CO2 Lazer - Erbium YAG Lazer - Fraxel™ lazer)

Lazer peeling karbondioksit (CO2) lazerle hasarlı veya kırışık deri tabakası soyulur. Çoğunlukla ağız ve göz çevresinde kırışıklıkların azaltılması amacı ile uygulanır. Ancak yüzdeki iz ve lekelerin tedavisinde de başarılıdır. Lazerle peeling tüm yüze veya yalnızca belli bölgeye uygulanabilir. Bu yöntemin cerrahi metotlara göre daha az kanama, kızarıklık ve işlem sonrası rahatsızlığa neden olduğu bildirilmektedir. Fakat lazer peeling herkese uygun değildir. Bazen, dermabrazyon veya kimyasal soyma gibi diğer resurfacing tedavilerini kullanmak daha iyi olabilir. Temelde tüm soyma tedavilerinin prensibi aynıdır. Önce derinin dış tabakası soyulur. İyileşirken yeni hücreler oluşur ve daha pürüzsüz, sıkı ve genç bir deri yüzeyine kavuşulur. Çalışmalar sonucunda lazerle tedavi edilen deride oluşan değişikliklerin klasik dermabrazyon ve peeling ile aynı olduğu gösterilmiştir. Yüzeysel veya orta derinlikte peeling için lazer epidermise ve papiller dermise sınırlandırılmalıdır. Daha derin resurfacing için retiküler dermisin üst tabakaları da uzaklaştırılabilir. Değişik derinlikler, doğru noktaların ve kırışıklıkların tedavisini sağlayacaktır.

Koyu tenli hastalarda pigmentasyon değişiklikleri riski daha fazladır. Son bir bir buçuk yıl içinde Roaccutane® almış veya anormal yara izi (keloid benzeri) gösterebilen ya da tedavi bölgesinde deri enfeksiyonu olanlar bu tedavi için uygun değildir. Güneşten korunmak ve hafif kimyasal peeling veya özel yüz kremleri gibi idame tedavisi elde ettiğiniz sonuçları korumamızı sağlar.

Daha derin izler ve kırışıklarda CO2 Lazer ile sonuç alınırken , orta dereceli izler ve kırışıklarda Erbium YAG Lazer kullanılabilir . Fraxel™ lazer ise daha yeni bir yöntemdir lazer ışınları parçalı olarak kullanılarak ciltte minik yaralar oluşturulmakta ve bunların kollajen ile iyileşmesi sağlanmaktadır. İşlem sonunda kişinin cildinin normale dönmesi için özel bir zamana gerek kalmamaktadır.

Yanıklar veya deride belirgin lekelenmeler, lazer peeling ile ilişkili risklerdir. Lazer peeling aynı zamanda uçuk enfeksiyonlarını ve nadiren diğer tip enfeksiyonları alevlendirebilir.

CB Erbium/2.94 Lazer Deri düzleştirilmesi ve kırışıklık tedavisinde yan etkisi CO2 lazerlerden daha azdır ve kullanım kolaylığı ile öne çıkar. Ağrısı çok daha azdır iyileşme çok daha çabuktur. XTRAC Excimer Lazer Son dönemlerde psoriasis (sedef hast) tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır. Belli bölgelere yüksek yoğunlukta UVB tedavisi uygulanmasını sağlayarak, normal deriyi koruyan hızlı ve etkili bir tedavi sunan bir lazerdir. FDA tarafından beyaz vitiligo plaklarının tedavisinde de önerilmiştir. Flashlamp Pulsed-Dye Lazer's :Soğutucu ünitesi ile lokal anestezik gerektirmez ve yanık morarma lekelenme gibi yan etkileri önler.Özellikle kan damarları tarafından emilen bir lazer çeşidi olduğu için deri altındaki damar lezyonlarına bağlı oluşan lekelerin tedavisinde kullanılır. V-Beam Lazer : Deri üzerinde lekeler oluşturan damar lezyonlarının tedavisinde kullanılan yeni sistem bir lazerdir

LAZER EPİLASYON

Çok eski çağlardan beri istenmeyen kıllardan kurtulmak için insanoğlu değişik yöntemler denemiştir. Rasgele seçilmiş sağlıklı genç beyaz kadınların %4 ü yüzdeki kıllardan şikayet etmektir. Ten renginin ve yaşın artması ile birlikte bu oranda artmaktadır. Kadınlarda hormonların fazla salgılanması hormon üreten bazı tümörler yada dışarıdan uygulanan hormon tedavileri hirsutizm denen erkeğe benzer kıllanmalara sebep olmaktadır. Ancak aşırı kıllanma yada istenmeyen yerlerde kılların çıkması yalnızca kadınları değil aynı zamanda erkekleri de rahatsız eden bir sorundur. Erkeklerde özellikle sırt omuzlar ve kulaklar, kadınlarda ise yüz, göğüsler,bacaklar ve alt karın en sık problem olan bölgelerdir.

Kılların traş edilmesi, cımbız, kimyasal maddeler ve ağda gibi yöntemler geçici çözümler sağlamaktadır. Bugün teknolojik gelişimlerle beraber ortaya çıkan yöntemler de çeşitlenmiştir. Örneğin çok değişik kremler mevcuttur bu iş için ama FDA tarafından 12 yaşından büyükler için onaylanan tek kıl dökücü krem eflornithine hydrochloride'dir (Vaniqua) ilaç ilk kez, ‘‘uyku hastalığı’’nın tedavisi için üretildi. Ancak, sonradan keşfedilen ‘‘kıl dökücü’’ etkisi için kullanılmaktadır. Özellikle postmeapozal dönemdeki bayanlar kullanmaktadır. Bu kadınların %58 'i yüz bölgesi için kullanmaktadır. Kalıcı etki göstermez ama lazer tedavisi ile birlikte kullanılabilir. Geleneksel olarak uzun süreli tek kıl dökme yolu, elektrolizdir; hasta için daha sıkıntılı bu işlem zaman alıcı ve küçük bölgeler ile sınırlıdır çünkü her bir kıla işlem tek tek uygulanır.

Günümüzde daha geniş bölgelere uygulamanın yapılabildiği daha hızlı ve daha az acı verici bir lazerin kullanılması yoluyla kıllar, vücuttan temizlenebilmektedir.Bu tür bir lazer ilk kez 1963 de tanımlanmıştır 1983 de Oshiro ve Maruyama benlerin ruby laserle tedavisi sonrası ciltte hasarla birlikte bu bölgede kıl kaybı olduğunu bildirilmiştir. Aynı yıl Anderson ve Parrish deriye zarar vermeden kıl köküne duyarlı lazer teorisini geliştirdiler.Epilasyonda FDA onayı ile ilk kez Q anahtarlı Nd:YAG lazerler kullanılmıştır.Ancak bu metodla kıllar üç ay sonra tekrar çıkmaktaydı kalıcı bir etki sağlayamamıştı. 1966 da Anderson ve Parrish in teorisi Grossman ve arkadaşları tarafından normal mode bir ruby lazerle denendi. 1998 de Dierickx ve arkadaşları bu lazerle yapılan iki yıllık tedavi sonuçlarını yayınladılar. Epilasyonda kullanılan lazer ışığının dalga boyları 694 – 800nm arasında değişmektedir. Dalga boylarına gore lazerler Ruby, Alexandrite, Nd YAG gibi isimler alırlar. Alexandrite lazerlerde 755 nm. Dalga boyunda ışık kullanılır. Bugün lazer adı altında birçok farklı uygulama mevcuttur. Epilasyon amacı ile kullanılan lazerlerde cilt ve kıl rengi değerlendirilmektedir. Kısa dalga boyları melanin tarafından daha iyi emilir,bu nedenle koyu tenlilerde kıl köküne ulaşabilecek kadar derine inemezler. Siyah saç ve açık ciltli hastalarda bu lazer daha etkilidir Esmerlerde kızarıklık ve su kabarcıkları gibi yan etkilere neden olabilir.

Ticari kaygılarla kılların %100 temizlendiği ve asla geri çıkmadığını söylemek kesinlikle doğru değildir. Bazı insanlarda lazer epilasyonun etkisi çok az olabilirken bir çoğunda tatmin edici çok iyi sonuçlar alınabilmektedir.

Long Pulsed Alexandrite Lazer (755 nm):Alexandrite lazer de Ruby lazer gibi kısa dalga boylu dolayısıyla melanine duyarlılığı fazla olan bir lazer tipidir. İdeal cilt tipi acık ten koyu renk kıldır. Esmer tenlerde kullanımı kısıtlıdır, bu cilt profilinde yan etki riski ruby lazerden daha az olmakla birlikte yine de alexandrite lazerin koyu tenlilerde kullanımı önerilmemektedir.

Nd: Yag Lazer (1320 nm) :İki formu vardır Long pulsed ve Q-switched ,Yara izleri, akne izleri, kırışıklarda ve damar lezyonlarında kullanılabilen. Daha koyu renkli ciltlerde epilasyon amacı ile de kullanılan bu lazer de deriye lazer enerjisini gönderirken en dış tabakayı koruyan özel soğutucu ünitesi mevcuttur, deride kollagen miktarını ve dolaşımı arttırarak derinin genç görünüm almasını sağlayan yüz gençleştirici tedaviler arasında yer almaktadır. Bu lazer sisteminin melanine hassasiyeti çok azdır,

Q-switched Nd: YAG Lazer :Ağrısız hızlı ve yan etkisi olmayan koyu tenli kişilerde epilasyon ve cilt lekelerinin ve dövme mürekkebinin temizlenmesi amacı ile kullanılır.

Diode Lazer :(800 nm) Yeni bir teknoloji olması dolayısıyla henüz yeterli yayın yoktur. Diode lazer uygulamalarında, bu dalga boyunun melanine bağlanma kapasitesinin daha az olması nedeniyle derinin üst tabakalarını rahatlıkla geçip kıl köküne daha kolay ulaşarak sadece kıl gövdesini değil kıl kökünü de tahrip ettiği düşünülmekte. Bu lazerle tip 3 (buğday ten) ve daha koyu tenlilerde kalıcı epilasyon sağlama şansı daha yüksektir. Hipopigmentasyon( beyaz beneklenme) ve hiperpigmentasyon( koyu beneklenme),yanık, su toplama gibi yan etkiler daha az olarak görülebilmektedir

Ruby Lazer : Q-Switched, Normal ve long pulsed formları vardır.Normal ve long pulsed olanları epilasyonda kullanılır.Ruby lazerde kullanılan lazer enerjisi kısa dalgaboylu olduğundan melanine yüksek bağlanma özelliği gösterir bu nedenle esmer ve koyu tenlilerde etkinliği zayıf, yan etkileri fazladır.Long Pulsed model etkinlik ve yan etkiler açısından daha güvenli bir model olduğundan kullanılması önerilen modeldir. Kıl folikülleri tamamen yok olmaz, ancak daha kısa zayıf ve acık renkli kıl üretirler

Q-switched Ruby Lazer 694 nm Derideki pigment ve melanin dokusunda yoğunlaşan bir lazer olduğu için özellikle dövme çıkartmak için kullanılabilir.Bunun dışında solar lentigolar bununla tedavi edilebilir.

Intense Pulsed Light (IPL) Gerçek bir lazer değildir. Birçok dalga boyu birden yayılır. Filtre kullanılarak istenen dalga boyuna ayarlanır (600-1100nm).Yanlızca pigmente ,damarsal lezyonlarda ve epilasyonda kullanılır. Bu sistem daha çok facial rejuvenation (yüz gençleştirme) sistemi olarak kullanılmaktadır. Derideki bazı lekelerin tedavisinde de kullanılmaktadır. Tedavi sonrası, lekeler 10-14 günde kaybolur. Lezyonlar diğer lazerlere oranla on kat daha hızlı tedavi edilir Epilasyon için tüm deri ve kıl tiplerinde kullanılabildiği söylenmekle birlikte de kullanımı fazla ayrıntılı ve zor olan bu lazer açık renk ciltler dışında deride sık olarak hassasiyet ve yanıklara neden olabilmektedir.

Lazer peeling, resurfacing (CO2 Lazer - Erbium YAG Lazer - Fraxel™ lazer)

Lazer peeling karbondioksit (CO2) lazerle hasarlı veya kırışık deri tabakası soyulur. Çoğunlukla ağız ve göz çevresinde kırışıklıkların azaltılması amacı ile uygulanır. Ancak yüzdeki iz ve lekelerin tedavisinde de başarılıdır. Lazerle peeling tüm yüze veya yalnızca belli bölgeye uygulanabilir. Bu yöntemin cerrahi metotlara göre daha az kanama, kızarıklık ve işlem sonrası rahatsızlığa neden olduğu bildirilmektedir. Fakat lazer peeling herkese uygun değildir. Bazen, dermabrazyon veya kimyasal soyma gibi diğer resurfacing tedavilerini kullanmak daha iyi olabilir. Temelde tüm soyma tedavilerinin prensibi aynıdır. Önce derinin dış tabakası soyulur. İyileşirken yeni hücreler oluşur ve daha pürüzsüz, sıkı ve genç bir deri yüzeyine kavuşulur. Çalışmalar sonucunda lazerle tedavi edilen deride oluşan değişikliklerin klasik dermabrazyon ve peeling ile aynı olduğu gösterilmiştir. Yüzeysel veya orta derinlikte peeling için lazer epidermise ve papiller dermise sınırlandırılmalıdır. Daha derin resurfacing için retiküler dermisin üst tabakaları da uzaklaştırılabilir. Değişik derinlikler, doğru noktaların ve kırışıklıkların tedavisini sağlayacaktır.

Koyu tenli hastalarda pigmentasyon değişiklikleri riski daha fazladır. Son bir bir buçuk yıl içinde Roaccutane® almış veya anormal yara izi (keloid benzeri) gösterebilen ya da tedavi bölgesinde deri enfeksiyonu olanlar bu tedavi için uygun değildir. Güneşten korunmak ve hafif kimyasal peeling veya özel yüz kremleri gibi idame tedavisi elde ettiğiniz sonuçları korumamızı sağlar.

Daha derin izler ve kırışıklarda CO2 Lazer ile sonuç alınırken , orta dereceli izler ve kırışıklarda Erbium YAG Lazer kullanılabilir . Fraxel™ lazer ise daha yeni bir yöntemdir lazer ışınları parçalı olarak kullanılarak ciltte minik yaralar oluşturulmakta ve bunların kollajen ile iyileşmesi sağlanmaktadır. İşlem sonunda kişinin cildinin normale dönmesi için özel bir zamana gerek kalmamaktadır.

Yanıklar veya deride belirgin lekelenmeler, lazer peeling ile ilişkili risklerdir. Lazer peeling aynı zamanda uçuk enfeksiyonlarını ve nadiren diğer tip enfeksiyonları alevlendirebilir.

CB Erbium/2.94 Lazer Deri düzleştirilmesi ve kırışıklık tedavisinde yan etkisi CO2 lazerlerden daha azdır ve kullanım kolaylığı ile öne çıkar. Ağrısı çok daha azdır iyileşme çok daha çabuktur. XTRAC Excimer Lazer Son dönemlerde psoriasis (sedef hast) tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır. Belli bölgelere yüksek yoğunlukta UVB tedavisi uygulanmasını sağlayarak, normal deriyi koruyan hızlı ve etkili bir tedavi sunan bir lazerdir. FDA tarafından beyaz vitiligo plaklarının tedavisinde de önerilmiştir. Flashlamp Pulsed-Dye Lazer's :Soğutucu ünitesi ile lokal anestezik gerektirmez ve yanık morarma lekelenme gibi yan etkileri önler.Özellikle kan damarları tarafından emilen bir lazer çeşidi olduğu için deri altındaki damar lezyonlarına bağlı oluşan lekelerin tedavisinde kullanılır. V-Beam Lazer : Deri üzerinde lekeler oluşturan damar lezyonlarının tedavisinde kullanılan yeni sistem bir lazerdir

Epilasyon yaptıracağınız merkezi seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Mutlaka çok deneyimli bir lazer epilasyon merkezi seçmelisiniz, doktor dahi olmayan bir çok kişinin tamamen ticari kazanç amacı ile lazer epilasyon merkezi açmış bulunmaktadır. Bu merkezlerde en kısa zamanda en çok gelir elde etmek için bilimsel ve etik olmayan, kalıcı zararlara yol açabilecek uygulamalar bilinçsiz olarak yapılabilir. Mümkün ise sadece bu konuya odaklanmış, diğer kozmetik uygulamaları yapmayan, sadece lazer epilasyon konusunda uzmanlaşmış bir merkez tercih ediniz. İstanbul'da iseniz sadece lazer epilasyon yapılan Epiderm Lazer Epilasyon bu konuda uzmanlaşmış, hem fiyatları çok uygun olan hem de hizmet kalitesi ile sektörde öncü bir kuruluştur.Biz size İstanbul'da Nişantaşı, Etiler, Bağdat cd. ve Bakırköy'de şubeleri olan Epiderm'i ciddi, bilimsel, ve hizmet kalitesine çok önem veren bir kuruluş olarak öneriyoruz.

El & Ayak Bakımı

El ve Ayaklardaki doku kabalaşmaları, sertleşmeleri, nasırlar, tırnak ve tırnak yatağı sorunları gibi problemlerde uygulanan bakımdır. Pek çok Avrupa ülkesinde uygulanan ve kişiye özel hazırlanan, dermatolojik ürünlerin kullanıldığı bakım programlarıdır. Kliniğimizde manikür - pedikür gibi
klasik uygulamalarda yapılmaktadır. Uygulamalar sterilizasyon teknikleriyle daha sağlıklı olarak yapılmaktadır.

Çatlak Tedavisi

Ani kilo değişiklikleri, ağır egzersizler, gebelik gibi nedenlerle ortaya çıkar. Daha çok karın ön ve yanlarında, bacakların iç ve dış yüzeylerinde estetik olmayan çizgiler görünümündedir. Mekanik bası nedeni ile cildin kollajen ve bağ dokusu gibi yapılarının kâğıt gibi yırtılması ve arkasında düzensiz bir şekilde yeniden yapılamasıyla göze çarpar.

Tedavisi birden fazla tekniğin bir arada kullanılmasıyla olur. Karboksiterapi, pressoterapi, vakum terapi ile çatlak bölgesinin yeniden ve düzenli bir şekilde yapılandırılması sağlanır. Bu yöntemlerin kombinasyonuyla çatlak görünümü 6-8 seansta anlamlı derecede azaltılır

CİLT BAKIMI BİRİMİ

Her kadın güzeldir. Bu güzelliği ortaya çıkarmak için çok kısa bir zaman ayırarak kendinize bakmanız yeterli.

Havyar Bakımı

Supreme Lift Bakımı

Botoxlu Göz Bakımı

C Vitamin bakımı

Özel Problemli Cilt Bakımı

Oksijen Leke Bakımı



Tıp ve kozmetik de kullanılan tüm yenilikler artık cilt bakımında da kullanılmaktadır. Mikroiyonizasyon, ultrason, lazer, aletli yüz masajı ve drenaj sadece bunların bir kaçıdır. Uygulamalara doktorlarımızın cilt analizi ile başlanır. Hastanın cilt tipi, kalınlığı, nemi, pH’ı ve güneş etkileri değerlendirilir. Kırışıklık, akne, geçirilmiş akne, kılcal damarlar ve diğer cilt hastalıkları da göz önüne alınarak yapılacak
uygulamalar belirlenir.

Seanslar arasında veya sonrasında bronzlaşabilir miyim?

Eğer seans sonrası güneşlenmeyi planlıyorsanız yüksek koruma faktörlü, örneğin SPF 30 gibi bir losyon kullanmalısınız. Aksi takdirde ciltte hiper veya hipo pigmentasyona sebep olabilirsiniz. Bu tip renk değişimleri genellikle 6 ay sonunda geçecektir.

Tedavi sonrası nelere dikkat etmeliyim?

Normal günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. İlk gün çok sıcak olmayan ılık bir duş alınabilir. Yapılan bölge yüz ise; kış dahil olmak üzere yüksek koruma faktörlü ürün kullanılması tavsiye edilir. İşlem sonrası oluşabilecek cilt kızarıklığı ve ufak izler kısa bir süre sonra kendiliğinden geçecektir. Gerekli görülürse medikal kremler kullanılır. Tedavi öncesi ve sonrası 36 saat direkt güneş ışığına çıkılmaması tavsiye edilir

Lazer epilasyon sonrası günlük aktivitelere devam edilebilir mi?

Kliniğimizdeki uyguladığımız lazer uygulamalarından sonra kişi günlük aktivitelerine rahatça dönebilir.

Erkeklerde Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) uygulandığında etkili oluyor mu?

Primer olarak kadınların problemi olan kıllanma erkeklerde de rahatsız edici boyutlarda olabilir. Uygulamanın esasları aynı şekilde geçerlidir.

Yaz aylarında Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) uygulaması yapılabilir mi?

Tam koruma sağlayan, yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılarak lazer`e yaz aylarında da devam edilebilir, hiçbir sakıncası yoktur.

Seans aralıkları nasıl olmalıdır?

Kişinin cilt yapısı ve kıl tipine göre değişiklikler gösterebilir

Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanamaz?

Kalp pili olanlarda, sara hastalığında, hamilelerde, sarı beyaz ve ayva tüylü olanlarda lazer uygulanmaz.

Lazer`in geleneksel yöntemlere üstünlüğü nedir?

Öncelikle etkisi başka hiçbir yöntemle kıyaslanamayacak kadar güçlüdür; acısızdır. Kişi tarafından sadece küçük bir fiske vuruşu gibi algılanır, kısa sürede büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Örneğin; dudak üstü 2-3 dakikada, her iki koltuk altı 10-15 dakikada temizlenir. Hiçbir özel bakım gerektirmez. Öncesinde ve sonrasında banyo ve makyaj yapılabilir, parfüm uygulanabilir.

Lazer güvenli midir?

Tıpta 40 yılı aşkın süredir kullanılan lazer bugün göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar çeşitli alanlarda en etkili tedavi seçeneğini oluşturmakta. Doğru vakalarda, doğro dozla kullanılan lazer son derece güvenli olup bugüne kadar birikici bir etkisine rastlanmamıştır. FDA onaylı bu cihazlar ABD'den, İngiltere'ye, Hollanda'dan Avustralya'ya kadar çeşitli gelişmiş ülkelerde de kullanılmakta.

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) nedir?

Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşan Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) dalga boyu belli (649 nanometre) bazı ışık kaynaklarını etkisi ile istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlar. Milisaniyelik atışlarla cilde uygun lazer ışığı seçici olarak kıl kökünde yoğunlaşır, ısıya dönüşerek çevre dokuya zarar vermeden sadece kökün kendisini ve çekirdek hücreyi tahrip eder.

Erkeklerde Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) uygulamaları

Son yıllarda estetik merkezlerine giden erkeklerin sayında büyük artış olduğu gözleniyor. Erkek estetiğinde en fazla ilgi gören konuların başında ise istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri geliyor. Özellikle elmacık kemiği, kaş arası, ense, boyun, ellerdeki tüyler ve batıklar, omuz, sırt ve göğüs bölgelerindeki kıllardan şikayetçi olan erkekler, Lazer epilasyon yöntemiyle istenmeyen tüyler ve batıkların tedavisine büyük ilgi gösteriyorlar.

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) uygulaması yönünden bakıldığında erkek ve bayan hastalar arasında hiçbir farklılık yoktur. Hatta genellikle erkek hastaların, kıl köklerinin kalın olması nedeniyle Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) konusunda daha avantajlı olduğu söylenebilir. Kalın kıl kökleri, lazer ışınının enerjisinden daha fazla etkilendiğinden, işlem kıl köküne daha fazla tahribat yapmaktadır. Buna bağlı olarak erkek hastaların tedaviye daha hızlı cevap verdiği söylenebilir.

Yaz aylarında / solaryum sonrası Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) uygulaması yapılabilir mi?

Uygun kişilerde ve uzman hekimlerin kontrolünde güvenle uygulanabilmektedir. Uygulama öncesinde ve sonrasında bir hafta - on gün süreyle solaryum veya bronzlaşmak amacıyla güneşe çıkılmaması gerekmektedir.

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) ağrılı bir yöntem midir?

Merkezimizde kullanilan lazer gibi yeni jenerasyon lazer cihazlarında aktif soğutuculu ucu sayesinde uygulama sırasındaki acı ve rahatsızlığı minimuma indirgenmiştir.

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) `da seanslar ne kadar sürer?

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) yönteminde çok kısa sürelerde, büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Her seans uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre farklı sürede tamamlanır. Örneğin, komple bacaklar, sırt gibi büyük alanlar ortalama 2-2,5 saat, koltuk altı, bikini bölgesi, yüz gibi daha küçük bölgeler 10-15 dakika, bıyık, çene gibi küçük bölgeler 2-3 dakika gibi sürelerde taranmaktadır.

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) `da neden birden fazla seans gerekmektedir?

Vücut kılları anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan üç gelişim evresinde bulunur. Her kıl bu evrelerden birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) Nasıl Yapılır?

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) üç basamaklı yumuşak bir süreçten oluşuyor. İlk önce tedavi edilecek alan temizleniyor. Sonra bu bölgeleki uzun kıllar kısaltılıyor, lazer ile ilgili bölge taranıyor. Lazer enerjisi deriden geçip tüy folikülündeki pigment tarafından emiliyor. Saniyeden daha kısa sürede tüm tedavi edilen tüy folikülleri etkisiz hale getiriliyor. Tedavi edilecek alanın genişliğine bağlı olarak tedavi birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebiliyor. Tedaviden sonra, en fazla bir birkaç gün içinde tüyler kendiliğinden dökülüyor.Ardından hemen normal aktivitelere dönülebiliyor.

Kimlere Lazer epilasyon Yapılabilir

Lazer epilasyon uzman hekimler kontrolünde her yaşa, herkese uygulanabilmektedir

Lazer Tedavi Süresi

Lazer`le en iyi uzun süreli sonucu alabilmek için gerekli olan tedavi süresi kişiden kişiye değişiyor. Yaş, genetik, hormonal faktörler, ilaç kullanımı ve metebolizmanın özellikleri gibi birçok faktörler tüylerin kalınlığı ve gücü üzerinde etkili rol oynuyor. Lazer, tedavi süresince büyüme döngüsündeki kıl folikülünün büyüme kapasitesini hızla yavaşlatıyor ve yok ediyor. Bazı tüy folikleri büyüme döngüsü, tedaviden sonra başlayabileceği için optimal sonuç açısından birçok kez tedavi yapılması gerekiyor. Ten ve tüy rengine bağlı olarak tedavi sonuçları hastadan hastaya değişebiliyor. Lazer tedavisi başlangıcından itibaren tüylerin daha yavaş ve daha ince çıktıkları gözleniyor

Neden Diot Lazer Tercih etmeliyim?

Epilasyon amacı ile IPL ve Lazer teknolojisi olmak üzere belli başlı iki teknoloji kullanılmaktadır. IPL teknolojisinde stabil olmayan ışın kullanıldığı için yan etkileri ve epilasyon gücü kontrolü açısından olumsuzluklar içerdiğinden merkezimizde tercih edilmemektedir. Lazer teknolojisini kullanan yöntemler ise başlıca üç tiptir. Alexandraite, ND Yag ve Diod lazerlerdir. Yapılan bilimsel çalışmalarda görülmektedir ki Diod lazerin epilasyon gücü en fazladır. (Diod: % 80, Alexandraite % 70, ND Yag % 30). Diod ve Alexandraite yöntemlerin etki gücü birbirine yakın gibi görünse de deride ren değişiklikleri ve yan etkileri dikkate alındığında Diod lazer belirgin bir üstünlüğü vardır. Ayrıca yüz ve kol gibi bölgelerde Alexandraite lazerle artış görülebildiği halde Diod lazerde böyle olumsuz bir etki gözlenmemektedir. Merkezimizde kullandığımız MedArt 435 Diod lazerin sahip olduğu soğutma sistemi ile ağrısı diğer lazer uygulamalarına göre belirgin bir şekilde daha azdır.

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon )

Vücuttaki istenmeyen kılların lazer epilasyon yöntemi ile yok edilmesi dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu süre içinde Alexandraite, Diode ve ND Yag lazerler olmak üzere 3 farklı jenerasyon Lazer epilasyon cihazları geliştirilmiştir. Bayanların yanı sıra erkeklerin de ilgi gösterdiği Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) yöntemi, Avrupa ve Amerika'da da milyonlarca kişide başarı ile uygulanmaktadır. Düşük enerjili lazer yardımıyla istenmeyen tüyler güvenli bir şekilde, kolayca yok edilebiliyor.





Hem kadınlar hem erkekler en önemli estetik sorunlarından biri olan aşırı tüylenme probleminden kurtulmak için asırlardır değişik yöntemler kullanıyor. Ancak ağda, traş ve kimyasal dökücülerle istenilen sonuçların elde edilmediği bir gerçek. Bu yöntemlerin uygulanmasındaki güçlüklerin yanı sıra, ortaya çıkan birçok sorun nedeniyle Lazer epilasyon önerilmektedir.



Lazerle epilasyon uygulamasının diğer yöntemlere göre birçok önemli üstünlüğü var. Sırt, omuz, kol, bacak ve yüz gibi daha geniş alanların istenmeyen kıllardan hızla arındırılması mümkün kılıyor. Hepsinden önemlisi Lazer epilasyon istenmeyen kılların ortadan kaldırılmasında güvenli, hızlı, etkili, yan etkisi olmayan ve acı vermeyen bir alternatiftir.

Lazer ışınının epilasyon etkisi nasıl oluşur? ( Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon )

İstenmeyen tüylerin lazer ile yok edilmesi yönteminde temel prensip: Kıl ve kıl kökünde bulunan, kıla rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşimidir. Melanin, üzerine düşen lazer ışınını absorbe eder. Absorbe olan ışın, ısı enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder.

Kalıcı Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) yöntemi için lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne ulaşması ve ısı enerjisine dönüşerek köke hasar vermesi gerekir. Kıl kökleri, vücudun çeşitli yerlerinde değişmekle birlikte yüzeyin 2-5 mm altındadır. Epilasyon amaçlı geliştirilen cihazlarda, ışının -dalga boyu- cilt altında ulaştığı mesafenin bu sınırlar içinde olması gerekmektedir.

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) `da seçici fototermoliz denen yöntem kullanılarak melanin taşıyan kılı yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek ölçüde lazer ışını gönderilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir epilasyon için, cilt rengi; kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak cilde gönderilecek enerji değerini ve gönderilme süresini belirlemek büyük önem taşır

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) da Lazer ışını nedir; ciltte nasıl bir etki yaratır?

Light Amlification by Stimulated Emmition of Radiation" kısaca lazer (laser) ışını, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Lazer ışını doku üzerine düştüğünde dokunun özelliklerine bağlı olarak üç farklı olay gerçekleşmektedir.

1. Yansıma: Yansıyan ışık çarptığı yere enerji bırakmaz.

2. Geçirgenlik: Işık, dokudan geçtiğinden dokuya enerji bırakmaz.

3. Absorbsiyon: Absorbe olan ışık tüm enerjisini çarptığı yere bırakarak ısınmaya neden olur.

İnsan cildi gibi yarı geçirgen dokularda her üç olay birden değişik kombinasyonlar içerisinde görülür

Kılcal Varis Tedavisi

Varis toplar damarların genişlemesi,uzaması,kıvrılması ve damar duvarının incelmesidir. Daha çok erişkin bayanlarda görülmekle birlikte erkeklerde de daha nadir olarak görülebilmektedir. Atar damarlarla ekstremitelere gelen kanı kalbe geri götüren toplar damarlarda kanı taşırken içindeki kapakçıklar sayesinde kanın geriye kaçısı ve göllenmesi önlenmiş olur. Varisin en önemli sebebi bu kapakcıkların bozulmasıyla kalbe dönen kanın yerçekimi etkisiyle damarlara basınç yapmasıdır. İkinci sıklıktaki sebebi yüzeyel toplardamarlardaki kanı derin toplardamarlara taşıyan birleştirici(kominican) damarların yetersizliğiyle toplardamarlardaki basıncın artarak genişlemesidir.


Kılcal varisler basıncın en fazla etkisinin görüldüğü bacaklarda ve bazen yüzde görülmekle beraber vücudun her yerinde görülebilir. Kılcal damarların genişlemesiyle ortaya çıkar ve giderek yaygınlaşır. Damarlaraki değişikliğe bağlı olarak şişme, ağrı, kaşıntı ve özellikle etek giyen bayanlarda ciddi kozmetik rahatsızlık yapmaktadır.


Kılcal varislerin tedavisinde uzun yıllardır ameliyatla tedavi edilen varisler giderek yaygınlaşan bir şekilde ameliyatsız olarak tedavi edilmektedir.

Kılcal varislerin en etkin şekilde tedavi yöntemlerinden birisi de lazer ile tedavidir. Daha büyükçe damarlardan oluşan kapiller varislerde de skleroterapi denen damar içine damarı söndüren ilaç vererek tedavi edilebilir. Her iki yöntemde de deride herhangi bir iz kalmaz

28 Aralık 2007 Cuma

Lazer epilasyon için doğru zaman

Kadınlar koltuk altı, bacak, bikini bölgesi, bıyık, çene, ayak parmakları ve ayağın üst bölgesindeki tüylerden; erkekler ise daha çok sırt, ense, göğüs ve yüzlerindeki tüylerden şikâyet ederek laser epilasyona başvuruyor.

International Hospital Etiler Tıp Merkezi’nden Dr. Emine Aksoy, gün geçtikçe talebin arttığı lazer epilasyon hakkında bazı yanlış bilgilerin olduğunu belirterek bilinmesi gerekenleri şöyle özetliyor:
Lazer epilasyon en az altı seans uygulanır. Her seans sonrasında bir kontrol seansı yapılarak tüylerin tamamen yok edilmesi hedeflenir.
Lazer uygulamaları konusunda en uygun dönem ekim ve mayıs aylarının arasındaki dönemdir.
Lazer yaptıranlara 50 faktör güneş koruyucu ürün öneriliyor. Lazerden sonra kesinlikle güneşlenilmemesi gerekiyor.
Tek bir seansta tüylerde yüzde 15 - 20 azalma görülür.
Güneşlenip çok koyu bir tene sahip olan kişilere lazer uygulanması doğru değildir. Çünkü lazer sonrasında ciltte leke olabiliyor.
Lazer uygulamasının ten açıldıktan sonra yapılması gerekiyor. Ekim - Mayıs arası dönemde koyu renkteki tüyler dökülüyor, ince olanlar az da olsa çıkıyor. Koyu renkteki tüylerin az da olsa çıkma ihtimaline karşı yılda bir ya da iki defa tekrar atış yapılması gerekiyor.
Yüz ve çene tüylenmelerinde lazer çok iyi sonuç veriyor. İsteyenlerin bikini bölgelerine de uygulanıyor. Kol ve yüzdeki ince tüylerde ise lazer etkisiz oluyor.
Lazerden önce mutlaka lokal anestezi amacıyla krem sürülüp yaklaşık 45 dakika bekleniyor. Seans araları zamanla açılıyor. Yaşa bağlı olarak renk değişikliği olacağı için, rengi değişen ya da beyazlayan tüylerde iğneli epilasyon öneriliyor.
Kilo alımı tüylenmeyi artırıyor.

Tek bir lazerle 5 soruna çözüm

Epilasyon, cilt gençleştirme, dövmelerin silinmesi, leke tedavisi ve peeling'i artık tek bir lazer cihazı gerçekleştiriyor.

27 Aralık 2007 Perşembe

Lazer ışını nedir; ciltte nasıl bir etki yaratır?

“Light Amlification by Stimulated Emmition of Radiation” kısaca lazer (laser) ışını, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Lazer ışını doku üzerine düştüğünde dokunun özelliklerine bağlı olarak üç farklı olay gerçekleşmektedir.
1. Yansıma: Yansıyan ışık çarptığı yere enerji bırakmaz.
2. Geçirgenlik: Işık, dokudan geçtiğinden dokuya enerji bırakmaz.
3. Absorbsiyon: Absorbe olan ışık tüm enerjisini çarptığı yere bırakarak ısınmaya neden olur.
İnsan cildi gibi yarı geçirgen dokularda her üç olay birden değişik kombinasyonlar içerisinde görülür.
Lazer ışınının epilasyon etkisi nasıl oluşur?
İstenmeyen tüylerin lazer ile yok edilmesi yönteminde temel prensip: Kıl ve kıl kökünde bulunan, kıla rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşimidir. Melanin, üzerine düşen lazer ışınını absorbe eder. Absorbe olan ışın, ısı enerjisine dönüşerek kıl kökünü tahrip eder.
Kalıcı epilasyon yöntemi için lazer ışınının cildin derinliklerine nüfuz ederek kıl köküne ulaşması ve ısı enerjisine dönüşerek köke hasar vermesi gerekir. Kıl kökleri, vücudun çeşitli yerlerinde değişmekle birlikte yüzeyin 2-5 mm altındadır. Epilasyon amaçlı geliştirilen cihazlarda, ışının -dalga boyu- cilt altında ulaştığı mesafenin bu sınırlar içinde olması gerekmektedir.
Lazer epilasyonda seçici fototermoliz denen yöntem kullanılarak melanin taşıyan kılı yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek ölçüde lazer ışını gönderilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir epilasyon için, cilt rengi; kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak cilde gönderilecek enerji değerini ve gönderilme süresini belirlemek büyük önem taşır.
Lazer epilasyonda ten rengi önemli midir?
Lazer epilasyon yöntemi, beyaz tenli ve koyu renk tüylü kişilerde etkinliği daha yüksek olan bir yöntemdir. Bu özellikteki kişilerde dokuya hasar vermeden yüksek dozlar kullanmak mümkün olacağından ve kıl kökleri de koyu renkli olduklarında ışını daha fazla absorbe edeceğinden tedavi, seans sayısı bakımından daha kısa sürede tamamlanmaktadır. Apogee 5500 Alexandrite lazer gibi yeni jenerasyon lazer cihazlarında, kişiye ve uygulama yapılacak bölgeye özel ayarlamalar yapabilme imkanı olduğundan cilde zarar vermeyecek seviyelerde işlem güven ve başarı ile uygulanmaktadır.
Lazer epilasyonda neden birden fazla seans gerekmektedir?
Vücut kılları anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan üç gelişim evresinde bulunur. Her kıl bu evrelerden birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır. Tedavi süreci için kişiden kişiye değişmek şartı ile vücut bölgelerinde ortalama 5-7 seans sürebilir.
Lazer epilasyon seans aralıkları nasıl olmalıdır?
Seans sıklığı yüz bölgesinde ortalama 1 ay, vücut bölgelerinde 1,5 ay’dır. Tedavi ilerledikçe seans aralıkları uzamaktadır. Örneğin üçüncü – dördüncü seanstan sonraki uygulamalara daha seyrek aralıklarla gereksinim duyulmaktadır. Uygulamadan sonra, bir sonraki seansa kadar tüyler çıkmayacağından seans aralarında herhangi bir işlem gerekmemektedir.

Lazer epilasyonda seanslar ne kadar sürer?
Lazer epilasyon yönteminde çok kısa sürelerde, büyük alanlarda çalışma yapılabilir. Her seans uygulama yapılacak bölgenin genişliğine göre farklı sürede tamamlanır. Örneğin, komple bacaklar, sırt gibi büyük alanlar ortalama 1 saat, koltuk altı, bikini bölgesi, yüz gibi daha küçük bölgeler 5-10 dakika, bıyık, çene gibi küçük bölgeler 2-3 dakika gibi sürelerde taranmaktadır.
Lazer epilasyon ağrılı bir yöntem midir?
Yeni jenerasyon lazer cihazlarında özel soğutucusu sayesinde uygulama sırasındaki acı ve rahatsızlığı minimuma indirgenmiştir. Işın verildiğinde bazı hastalar, hafif bir batma ya da yanma hissi duyduklarını söylerler. Lokal anesteziye ihtiyaç yoktur.
Lazer epilasyonun yan etkisi var mıdır?
İşlem, hastanın cilt ve kıl tipine uygun enerji değerleri ile yapıldığında lazer epilasyonun hiçbir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrasında kısa süreli olarak, hafif bir kızarıklık, kabarıklık ve yanma görülebilir ki bu da tedaviden sonraki birkaç saat içinde kendiliğinden geçmektedir. Çok hassas ciltlerde kızarıklıklar 2-3 gün devam edebilir.
Lazer epilasyonu kim uygular?
Lazer epilasyon uygulamasının güvenli ve etkin bir şekilde yapılması için kişinin kıl ve cilt tipine göre değişen değerlerle yapılması büyük önem taşımaktadır. Güvenli, kalıcı, ve kısa sürede tamamlanan bir tedavi için cilde gönderilecek ışınının dokuya zarar vermeden kıl kökünde maksimum tahribat yapması gerekmektedir. Buna göre ışının jul cinsinden enerji değerleri ve mili saniye cinsinden gönderilme süresi ve sıklığı kişinin cilt rengi, kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğuna göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle lazer uygulamaları hekimlerin kontrolü altında olan klinik ve merkezlerde yapılmalıdır.Ticari kar amacı güdülerek hekimsiz çalışan yerlerde bilinçsiz kişilerce yapılan işlemler sağlığınızı tehlikeye atabilir.Kalıcı izler bırakabilir.

YOSUN TERAPİSİ

Son yıllarda bütün dünyada yaygın bir ilgi gören yosun terapisi, adından da anlaşılacağı gibi özel bir yosun bakımıdır. Yosun terapisinde, önce 45 dakika süreli özel terapi masajı, ardından ise 20 dakika süreyle yosun maskesi uygulanmaktadır. Her iki uygulama da rahatlatıcı ve inceltici etkileri sayesinde vücutta biriken su, yağ ve toksinlerin dışarı atılmasını sağlamaktadır. Yosun terapisi lokal (bölgesel) olarak da yapılmaktadır. 30 dakika süreli özel terapi masajından sonra 20 dakika yosun maskesi uygulanmakta ve yine vücutta biriken su, yağ ve toksinler dışarı atılmaktadır.Yosun terapisinden sonra kendinizi çok daha iyi hissedeceğinizden emin olabilirsiniz. Complexe Regulateur (İki maske bir arada) Estetisyenler tarafından uygulanan özel bir maskedir. İçeriğinde bulunan kurutulmuş diken otu yaprağı aşırı yağ salgısını dengelerken, iris germenica çiçeği sivilceleri kurutur. Çok güçlü bir bakterist olan Avustralya çay ağacı ekstresi ise siyah noktaları temizler. Complexe Regulateur cildi ferahlatan, kirlerden arındıran ve aydınlatan çok özel bir bakımdır.

CİLT BAKIMI

1) DETOX ENSTİTÜ BAKIMLARIToksinlerden arınmak, incelme ve drenaj yaptırmak isteyenler için uyguladığmız bir anti-selülit programıdır.-AROMATERAPİ MASAJI: Selülit ve dokularda oluşan tıkanıklık sorunlarını giderir.-AROMA YOSUN PAKETİ: Vücutta biriken su, yağ ve toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.-öZEL BAKIM/COMPLEXE REGULATEUR: Sırt bölgesindeki sivilce, siyah nokta ve birikmiş toksinlerin temizlenmesinde ideal bir çözümdür.

2) TONIC ENSTİTÜ BAKIMLARIVücudunuzu yeniden canlandırmak için uyguladığmız özel bir sıkıştırma programıdır.-AROMATERAPİ MASAJI: Vücudun pürüzsüz hale gelmesini ve sıkılaşmasını sağlar.-AROMA YOSUN PAKETİ: Gözle görülür derecede sıkılaşmış bir vücuda sahip olmanızı sağlayan, kremli yosun çamuru bakımıdır.-AROMA LOKAL TONIC BAKIMLARI: Göğüs, karın ve bacaklar gibi sıkılaştırılmaya ihtiyaç duyan özel bölgelerde uygulanan vitamin ve mineral içerikli yosun maskesi bakımıdır.

3) RELAX ENSTİTÜ BAKIMLARIRahatlatır, gevşetir ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.

4) FLOW ENSTİTÜ BAKIMLARIKan dolaşımınızı aktif hale getirir, canlandırır ve lenflerinizi rahatlatır.

LAZER EPİLASYON

Şu ana kadar binlerce insan kalıcı lazer epilasyon tedavisi sırasında rahatsiz edici birçok probleme maruz kalmaktadır. Yakında bu sınıfa siz de katılabilirsiniz. istenmeyen tüylerin yok edilmesinde dünyanin en ileri lazer teknolojisini ayağınıza getiriyor. Yurtdışında eğitim görmüş kadrosu ile hastanın cilt ve kıl yapısına uygun olarak, “hastaya özel” lazer epilasyon tedavisi gerçekleştirmektedir. hem erkek hem de kadın için vücudun herhangi bir bölgesindeki istenmeyen tüm tüyleri güvenle yok eder. İstenmeyen tüyleriniz için bir daha hiç ağda yaptırmadığınızı, cımbızla almak zorunda kalmadığınızı, tıraş olmadığınızı ve saatler süren elektroliz tedavilerine ihtiyaç duymadığınızı hayal edebiliyormusunuz? 15 dakika ila 1 saat süren tedavi sonrasında yumuşacık ve tüyden arınmış bir tene sahip olabilirsiniz.Sonuçlarımızı garanti ediyoruz.Size, istenmeyen tüylerinizi yok etmekte yardımcı olacağımıza ve istenmeyen tüylerinizden sonsuza kadar kurtulacağınıza dair söz verirken, bu sözü bütünüyle yerine getireceğimize hazırlıklı olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bir çoğunuz farklı farklı lazer epilasyon merkezlerinde, sayısız lazer epilasyon tedavileri yaptırmış, istediğiniz sonucu alamamiş ve artık bu tedavi yöntemine kuşkuyla bakıyor olabilirsiniz. Ya da işe yaramamış bir tedavi için harcama yapmaya devam edip daha fazla bahaneler duymak istemiyor olabilirsiniz. Belki de lazer epilasyon yöntemi ile istenmeyen tüylerinizden kurtulmaya karar vermiş, ancak başvurduğunuz hiçbir merkezden tatmin edici yanıtlar alamamış olabilirsiniz. İstenmeyen tüylerinizden tamamıyle kurtulma hedefinizi gerçekleştirirken içinizin rahat etmesi için bu konuda en iyi garantinin nasıl verileceğini size açıklama konusunda kendimize son derece güveniyoruz. Daha fazla bilgi almak için bizi arayin ve bize katilip katilmadiniza kendiniz karar verin. Yumuşacık ve tüyden arınmış teninize yeniden aşık olacaksınız!

Meladine Tedavisi

Meladine ABD ve AB de binlerce hastanın sarı, beyaz, gri ve lazer sonrası artık kalan vellus tüylerin tedavisinde güvenli ve etkileyici bir seçenek sağlamıştır. Aşağıda Meladine tedavisinin başarısı için birkaç önemli noktaya değinilmektedir.
Hasta Uyumu
Meladine tedavisinin etkili olması için öncelikle doğru ve sürekli kullanım önemlidir. Eğer hasta belirtilen şekilde tedaviye tam olarak uymazsa kıl köklerinde lazerin hedef alacağı yeterlilikte Melanin deposunu sağlayamayacaktır. Hasta önerilen tedaviye bağlı kaldığında başarı şansı artacaktır. Önerilerin üzerinde ek kullanımlar daha büyük bir melanin deposu oluşumu sağlanacaktır.

Lazer Tedavisi
Meladine ile uygun lazer tedavisi daha önce tedavi edilmiş kıllara yeterli enerji dozunun verilmesi ile başlar. Bu net görünse de şunu anlamak önemlidir, yüzeydeki kılın şekli ve rengi ne olursa olsun Meladine ile tedavi edilmiş kıl lazere düz açık kahverengi kıl gibi reaksiyon verecektir. Bu yüzden enerji ayarları buna göre planlanmalıdır.

Gerçekçi Beklentiler
Kullanılmaya başladığından beri Meladine binlerce kişiye istedikleri epilasyon sonuçlarını elde etmekte yardımcı olmaktadır. Ancak yüksek başarı oranına rağmen Meladine’ in herkeste aynı şekilde çalışacağına dair hiçbir garantisi olmadığını anlamak önemlidir. Diğer bir çok topikal uygulama ve estetik prosedürlerde olduğu gibi üretici, doktor ve hastanın kontrolü dışında değişkenler görülmektedir. Hasta uyumu ve uygun lazer kullanımı haricinde hormonal, vücut biokimyasal değişiklikleri, yaş, kilo alımı, ve tıbbi durumlar gibi nedenlere bağlı olarak tedavi sonucunda değişiklikler olabilmektedir.

Lazerler ve Meladine
Meladine kıl köklerindeki melanini hedef almak üzere tasarlanmış Lazer ve IPL cihazları ile birlikte çalışma potensiyeli sağlar. Ancak bir lazerin daha önce Meladine ile tedavi edilmiş bir tüyü efektif olarak hedefleme kapasitesi kullanılan lazer cihazının özelliğine göre değişmektedir.
Meladine programa uyularak birkaç hafta kullandığında histolojik (mikroskopik) incelemelerde kıl kökünün açık kahverengi düz yapılı kıla eşdeğer şekilde renklendiğini göstermektedir. Ciltteki tüylerde herhangi bir renk değişimi olmamasına rağmen kökler pigmentedir ve lazere açık kahverengi kıl gibi reaksiyon gösterir. Ve cilt üzerine tüyler dalgalı olsa dahi lazere düz yapıda tüy gibi reaksiyon verecektir.
Bu yüzden Meladine ile Lazer tedavisinin etkinliğinde alt çizgi şöyledir: Eğer lazer tipik olarak hafif-orta dalgalı-düz kahverengi kılda başarılı ise aynı kurulumlarla uyumlu Meladine kullanan hastalarda da başarı sağlayacaktır.
Hatırlanmalıdır ki hastadan hastaya ve lazerden lazere özellikler değişim göstereceği için Meladine ile tedavide net bir kurulum şeması vermek mümkün değildir, bu lazer kullanıcısının tecrübesine bırakılmaktadır.

18 Aralık 2007 Salı

Kozmed Lazer Medikal ve Özel Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti

Kozmed Lazer Epilasyon Merkezlerinin İstanbul Nişantaşı - Adana ve Mersin de uygulama klinikleri bulunmaktadır.
İl : İstanbul (Avrupa)

DERMADORE Lazer Epilasyon

Merkezimizde tüm uygulamalar Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Yılmaz tarafından muayene edilmekte, hormon bozukluğu olabilir mi, tedavi için bir şey gerekli mi, cilt ve kıl tipinin nasıl olduğu tespit edilmekte, bu sonuçlara göre uygun lazer başlığı, enerji ve soğutucu sistem ayarlamaları yapılmakta, uygulamaya bütün bu işlemlerden sonra başlanmaktadır.Sağlık Merkezimizde kullandığımız cihaz son teknoloji, soğutucu sistemli Alexandrite Lazerdir
İl : İstanbul (Avrupa)

Amerikan Lazer Estetik ve Sağlık Merkezi

Kliniklerimizde kullanılan lazer cihazları, soğutma sistemlerine sahip 755 nm dalga boyu Alexandrite,1064 nm dalga boyuna sahip Nd-yagdır. Bu cihazların başarısı kıl folükülünü hedeflerken epidermise zarar vermeyen selective photothermolisis sistemidir.
İl : İstanbul (Avrupa)

Estelazer Estetik Lazer ve Epilasyon Hizmetleri Ltd. Şti

Beşiktaş Bebek Lazer Epilasyon Merkezimizde uzun pulse süreli, Cynosure Alexandrite Lazer sistemi kullanılmaktadır. Cihazımız soğutuculu olup, hertürlü cilt tipinde kullanılabilen muadillerine gore oldukça hızlı bir cihazdır. Cihaz bu konuda FDA onayına sahiptir. Uygulama sırasında acı hissi yok denecek kadar azdır. Yan etki olasılığı sıfıra yakındır. Seans sayısı kişiye ve bölgeye göre değişmekle birlikte ortalama 5-6 seans\'tır. Seans aralıkları 1,5-2 aydır. Uygulama doktor tarafından yapılmaktadır.
İl : İstanbul (Avrupa)

Dr. Ethem Mercan Cildiye Uzmanı - Lazer Epilasyon Uygulamaları

Lazer epilasyon Epilasyon fiyatları neye göre değişiyor ? Leke Tedavisi ULTRASHAPE bölgesel zayıflama Lazerle cilt yenileme Yüz mezoterapisi ( Mezolifting ) Lazerli Akne Sivilce yara izi tedavileri Ameliyatsız varis tedavisi Kimyasal peeling Botoks Dolgu yöntemi Kırışıklık Giderme Lazerli Medikal Estetik Uygulamaları
İl : İstanbul (Avrupa)

MD DERMATOLOJİ LAZER EPİLASYON ve CİLT Sağlığı MERKEZİ

Lazer Epilasyon Hakkında Ayrıntılı Bilgiler Hirsutizm Nedir ?Dermatoloji Uzmanı Dr. Güneş Ertürk, Kıl gelişim siklusu Anagen ve Telogen Dönem Lazer Epilasyon Saç Mezoterapisi Karboksiterapi Lipoliz Kimyasal Peeling Mezoterapi Botox ( Botoks ) Mezolift ( Yüz Mezoterapisi ) Dolgu Yöntemi Kırışıklık Giderme Leke Tedavisi Sivilce Siğil Akne ve yaraizi tedavileri Tırnak Batması Doğum, güneş lekeleri Buz Tedavisi ( Kryoterapi ) Terleme Alerji ( allerji ) Testleri
İl : İstanbul (Anadolu

Lazer Estetik Dermatoloji Merkezi

Lazer Epilasyon Estetik Dermatoloji Lazerle Cilt Yenileme Lazerle Kırışıklık Tedavisi Lazerli Kılcal Damar Tedavisi Ameliyatsız Varis Tedavileri Lazerle Sivilce Tedavisi Leke Tedavisi Saç Dökülmesi Tedavisi hizmetleri ile pürüzsüz yumuşak bir tene ve sağlıklı saçlara sahip olacaksınız...
İl : İstanbul (Avrupa)

Daphne Lazer Epilasyon Merkezi - Bakırköy - Osmanbey - Acıbadem

Bakırköy Adres Fişekhane cd. No:54 D:5 *** OSMANBEY Adres Halaskârgazi Caddesi Tavukçu Fethi Sokak N:38/3 Tel: 0212 230 28 08 (pbx) *** ACIBADEM Adres Acıbadem caddesi 139/13 Tel: 0216 545 70 45 (pbx)
İl : İstanbul (Avrupa)
Tel. :
0212 466 15 45
Faks :
Cep tel. :